Brza i zdrava hrana,recepti

utorak, 12. rujna 2017.

Aditivi u hrani




E463 - vrlo štetan, izbjegavati

E463,474,493,494,495,513 - izbjegavati

E514 - velike količine mogu uzrokovati disbalans vode u tjelu

E524,E525,527,528,530,540,541,544,545,553,E553b- Rak želučanih organa

E554 - uzrokuje probleme tjekom trudnoće, povezan s Alzhimerovom bolesti

E622 - Izaziva povraćanje, proljev, trbušne grčeve

E627 - izbjegavati

E631 - izbjegavati

E901 - izbjegavati

E903 - izbjegavati

E907 - zbjegvati, zabranjen u nekim zemljama

E905 - rak

E924 - povraćanje, proljev, bolovi

E951 - Aspartam - migrene, bolovi u zglobovima, paranoje, depresije, smetnje u vidu i sluhu, tumori, gubici pamćenja, mučnine, nesanice

E952 - Uzrokuje migrene i kancerinogen

E954 - fatalan za zdravlje, kod životinja uzrokuje rak

E962 - Aspartam - acesulfamova sol - pogledati pod učinke aspartama

E1201 - Polivinilpirolidon - izbjegavati

E1202 - Netopljivi polivinilpirolidon -izbjegavatiUz to još neke štetne tvari:

Fluor - znamo da je štetan...ima ga u svim pastama za zube. Flouridi iz pasta za zube uzrokuju: mjenjane dnk, rada mozga, zubnu flourozu, poremećaje živčanih aktivnosti, utječu na rad štitnjače te na IQ (znanstveno dokazano). Manje doze malo po malo uništavaju mozak. Flouridi su se koristili u otrovima za štakore. Nacisti su flour stavljali u vodu za opskrbu logora kako si "suzbijali" um zatovrenika. A danas isto to ljudi na višim pozicijama rade upravo vama - jer nitko ne treba svjesne ljude, da shvate sve njihove zamke, manipulacije i zavjere kojima vas svakodnevno pokušavaju kontrolirati, da bi ostali na svojim položajima.

Natrijev glukozamat - slavni pojačivač okusa
Skriva se iza izraza hidrolicirano, antolizirano. Mislim da je dovoljno reći da dvije žličice natrijevog glukozamata ubiju psa za nekoliko minuta. Slično je sa nekolko žličica floura. Ne piše bez razloga na pastama za zube, da se obrati doktoru ako se proguta više od dvije žličice, te kako se nesmije zbog toga izlagati djeci mlađoj od 6 godina.

Aspartat i glutamat djeluju kao neurotransmiteri u mozgu omogućavajući prenos informacija od jedne nervne ćelije do druge. Ukoliko se u mozgu nalazi prevelika količina ovih supstanci, to dovodi do smrti određenih nervnih ćelija usljed stvaranja uslova za ulazak povećanih količina kalcijuma u te ćelije. Ulaskom kacijuma u ćelije, u njima dolazi do oslobađanja većih količina slobodnih radikala koji onda prouzrokuju smrt ćelije. Oštećenja nervih ćelija mogu biti izazvana od strane suvišnog aspartata ili glutamata i zbog toga se ove supstance nazivaju – “ekscitoksinima”. Oni “nadražuju” ili stimulišu nervnu ćeliju sve dok ona ne umre.

Idemo sada do jednog paradoksa zvanog Ritalin, koji bi trebao suzbijati psihičke probleme, posljedice njegovog uzimanja su sljedeće: uzrokuje psihoze, depresije, nesanice te poremećaje pažnje!

Slično je i sa Prozacom koji izaziva vrućine, epileptične napade, gubitak apetita, nesanicu, mučninu, paranoje, nerzovu, drhtanje, te gubljenje empatije!

val-znanje.com

Nema komentara:

Objavi komentar