Brza i zdrava hrana,recepti

srijeda, 23. kolovoza 2017.

Povrće sa Roštilja

Ljetno vrijeme je savršeno vrijeme za roštiljanje! Međutim, ne mora to biti meso - vrijeme je za kreativnost. Grill povrće je jednostavno, brzo i ukusno.








Zagrijte roštilj. Ako imate plinski roštilj, prethodno zagrijati na srednju temperaturu najmanje 10 minuta. Ako koristite roštilj na ugalj, pričekajte da ugljen bude zagrijan i siv.

Očistite roštilj
Uzmite četkicu za roštiljanje i zahvatite svaki kutak  rešetke. Zatim stavite papirnati ručnik u ulje i obrišite ga kako biste spriječili lijepljenje. 
Iako ste vaše povrće nauljili trebate ovaj premaz na roštilju. 
Nemojte preskočiti ovaj korak.

Priprema povrća


Kuhajte određeno povrće. Gusto korjenasto povrće poput krumpira, mrkve i repe. 
Kuhajte povrće sve dok ne bude djelomično kuhano.
Operite povrće i osušite. Iako je sirovo povrće ukusno i izvrsno za vas, još uvijek ga treba oprati! Isperite povrće pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom.
Odrežite određeno povrće. Šparoge, šampinjone i kukuruz na klipu ne treba rezati, ali luk, tikvice i paprike najbolje su izrezane za roštilj.
Nauljite povrće. Na taj način, povrće se neće lijepiti za grill, dobit ćete one kao u restoranu grill šare. Ne želite da ulje natopi povrće i kaplje u mlazu, ali želite da bude ravnomjerno obloženo uljem.
Alternativno, koristite marinadu soka od limuna i maslinovog ulja. Kombinirajte jednake dijelove maslinovog ulja i sok od limuna. Dodajte svježe trave poput majčine dušice, bosiljka ili ružmarina. Ako ste ljubitelj češnjaka, par češnjaka će dodati dobar šmek. Sipati marinadu preko povrća,ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Stavite povrće na roštilj u obliku košare od folije.

Razmotrite veličinu svakog povrća kad ga stavljate na roštilj. 
Veliki komadi mogu se postaviti izravno, ali ako su premali oni će pasti kroz rešetku!
Ako nemate vremena, upotrijebite foliju i postavite povrće u pokrivenom pravokutnom obliku koji se otvara na vrhu.

Započnite roštiljanje! 
Šparoga, gljiva, paprike i tikvice sve kuhaju brzo. Vrijeme kuhanja varira po veličini, težini, gustoći i načinu na koji vam se sviđa zelenilo.

Nema komentara:

Objavi komentar